CHE Theologie communitysite

Case

Info

Klant / Academiebureau Theologie van de Christelijke Hogeschool Ede

Periode / Oktober 2020 tot heden

Functie / Webbeheerder & -ontwerper

Projectsoort / Webdesign

Producten / Huisstijl, Website, Webshop, Mailadressen & Hosting

Extra / Forumfunctie + registratie gebruikers

Over deze case

In opdracht van het academiebureau van de opleiding Theologie op de Christelijke Hogeschool Ede heb ik een nieuwe website ontworpen. Op de site staan oude en nieuwe blogs van (afgestudeerde) studenten van de opleiding. Daarnaast fungeert de site ook als hulp bij de opleidingscommunity door middel van onder andere het forum. 

Tussenstation en nieuw ontwerp
De opleiding Theologie heeft al sinds 2008 een eigen website waar zij blogs delen voor hun studenten. Later werd dit uitgebreid met blogs over afstudeerprojecten en vanaf 2020 wilde het academiebureau ook interviews plaatsen met alumni. Dit gebeurde echter pas nadat de site een kleine opfrisbeurt had gekregen. Deze tussenoplossing was al een wereld van verschil: het WordPressthema tot 2020 was een thema uit 2008. Tijdelijk koos ik voor een thema uit 2015. Nadat er een plan was gemaakt voor de nieuwe invulling van de site, kon ik eindelijk aan de slag met het échte werk. 

Huisstijl
Op basis van de CHE huisstijl werd mij gevraagd een passende huisstijl te creëren voor de Theologie-website. Uiteindelijk is gekozen om het kleurenpalet (gedeeltelijk) over te nemen en een eigen stijl te kiezen qua typografie. De gehele huisstijl komt terug op de website: via de banners, hovereffects en bijvoorbeeld de footer. 

Overzetten blogs en media
Aangezien ontwerp van de nieuwe site wel enige tijd vereiste, werd dit project tijdelijk op een subdomein (preview.theologieede.nl) gezet. Toen de dag aangebroken was waarop nieuwe ontwerp overgezet werd naar het hoofddomein, moest deze natuurlijk ook actueel zijn en inclusief het rijke archief van de blog. In aanloop naar deze release werden alle blogs en media van de oude site overgezet en in een nieuw jasje gestoken. Voor de nieuwste blogs werd een blogbanner ontworpen. Deze lijn wordt doorgetrokken tot de nieuwe blogs die heden online komen. 

Forum
Tenslotte had het academiebureau nog een opdracht. De site had al een communityachtige functie doordat er blogs te lezen waren van medestudenten. Het bureau zag graag dat dit uitgebreid werd met een forumfunctie waardoor studenten, docenten én externen ook oproepjes en reacties kunnen publiceren. Dit is gerealiseerd waarbij de gebruiker tevens de keuze heeft om een account aan te maken en op die manier ook te communiceren met andere gebruikers. 

Contact n.a.v. deze case

Heeft u vragen of opmerkingen over deze case? Of heeft u een soortgelijke opdracht? Neem dan contact op met Wessel, de verantwoordelijke van dit project, en mail naar wessel@inscopemedia.nl.

Project door:

Alle CHE-cases

Voor de CHE opleiding Theologie ontwierp Wessel een nieuwe communitysite
Lydia en Wessel maakten samen in opdracht van de CHE een video met nieuwjaarswensen
Wessel en Lydia maakten samen in opdracht van de CHE gifjes voor o.a. social media
Lydia en Wessel maakten in opdracht van de CHE een promotievideo