WESSEL

Wessel maakt graag podcasts, video’s of websites en bedenkt creatieve concepten of producten.

no choice

Video afspelen over Banner No Choice Seminar
Video afspelen

Video's voor seminar

Voor stichting No Choice maakte ik drie video’s waarvan hierboven één voorbeeld. De video’s heb ik volledig zelf gefilmd, gemonteerd, opnieuw gekleurd en, in het geval van Priya, ondertitelt. Daarnaast zijn er per video staande promotievideo’s gemonteerd. Deze kunnen ingezet worden voor promotie op social media. De video’s zijn vertoond tijdens een seminar op de pinksterconferentie Opwekking van 2022. De organisatie gaat de video’s later inzetten voor een marketingcampagne.

Podcasts

ScopeCast is hét podcastlabel en -productiehuis van In Scope Media. Naast Original-producties is er ook ruimte om podcasts voor opdrachtgevers te produceren. Wessel heeft deze nieuwe afdeling opgezet, is host van De Etiquette Podcast en zet ScopeCasts nieuwste productie Juichen langs de lijn op als showrunner.

Logo De Etiquette Podcast

De Etiquette Podcast

In De Etiquette Podcast onderzoeken Jurre, Lizzy en Wessel wat het sociaal gewenst gedrag is tijdens diverse situaties en hoe hun eigen gedrag (vaak) is. Elke aflevering wordt er een nieuw onderwerp besproken, waarbij de Ongeschreven Regels de basis vormen voor het gesprek. Ook lossen ze elke week een door de luisteraar ingestuurd Probleem van de Week op. De podcast loopt al 4 seizoenen en is over de 2,5K geluisterd.

Wessel maakt alle grafische uitingen, van het logo tot de Instagramposts. Daarnaast worden de afleveringen en video’s in roulatie gemonteerd door de hosts. Hij heeft ook de website gebouwd en houdt deze bij.

Een voorbeeld van een TikTok-video

@etiquette.podcast Wil je weten wie het meest "bekwaam" is met de Etiquette Podcast? 😅 Luister dan vrijdag naar de nieuwe aflevering! #etiquettepodcast #podcast #fy #voorjou #foryou #etiquette ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Een voorbeeld van een TikTok-video

<a target="_blank" title="@etiquette.podcast" href="https://www.tiktok.com/@etiquette.podcast?refer=embed">@etiquette.podcast Benieuwd welk stopwoordje Wessel heeft? Luister vrijdag naar de nieuwe aflevering! #etiquettepodcast #podcast #fy #voorjou #foryou #etiquette ♬ Future - Official Sound Studio

Juichen langs de lijn

ScopeCast start binnenkort met de productie van deze voetbalpodcast. Hosts Bram en Joris zullen twee keer per week, gedurende het WK toernooi in Qatar, de luisteraar meenemen in analyses en duiding. De afleveringen steunen daarnaast op vaste rubrieken als Blessuretijd en Sertie Seconds.

Ook voor Juichen langs de lijn maakt Wessel de grafische uitingen zoals Instagramposts en het logo. Daarnaast werkt Wessel als showrunner, hij regelt van alles rondom de podcast: van distributie naar de juiste platformen tot het regelen van gasten.

Websites

Hieronder enkele voorbeelden van sites die Wessel ontworpen of vernieuwd heeft. Ook deze portfoliopagina’s en de site van In Scope Media is door Wessel gemaakt. 

Alouette Museum Barneveld

Voor het Alouette Museum Barneveld heb ik een website en -shop ontworpen. Aan de hand van het logo en de kleuren zijn beide sites ingericht. Ook is er een ticketsysteem opgezet en is alles aan de ‘achterkant’ verbonden aan de Nederlandse betaaldienst Mollie.

Supermam Magazine

Voor Supermam Magazine heb ik de bestaande site omgetoverd naar een beter en functioneler ontwerp. Momenteel wordt de webshop verder uitgebreid zodat deze makkelijker te gebruiken is en er automatisch verzendlabels aangemaakt kunnen worden. Aangeleverde columns en recepten worden door Wessel online gezet en vergezeld met een eigen banner.

CHE Theologie

Voor de opleidingen Theologie en leraar Godsdienst op de Christelijke Hogeschool Ede heb ik de bestaande website omgezet naar een eigentijdser ontwerp. De toevoeging van het forum geeft studenten en organisaties een platform om in contact met elkaar te staan. De recentste blogs hebben een banner gekregen om een vast patroon te creëren. 

Schoolprojecten

Voor twee schoolprojecten creëerde Wessel een eigen merk en platform om de gemaakte verhalen te kunnen delen. De sites van beide platformen worden niet meer bijgehouden, maar zijn nog wel te bekijken in Wessels archief.

Ede Today

Begin 2020 startte dit project, nog voor de coronapandemie. Met Ede Today maakte Wessel met drie klasgenoten verhalen over Ede en mensen uit Ede. De artikelen, video’s en podcasts waren via het platform te vinden en werden gepromoot via de social media kanalen. Toen corona uitbrak, startte Ede Today Corona waar dagelijks een liveblog werd bijgehouden met het laatste coronanieuws. Ook verschenen dagelijks updates met nationale en lokale coronacijfers. Deze site is hier nog in het archief te vinden.

Buitenspel Verhalen

Eind 2020 startte Buitenspel Verhalen, een platform met verhalen over ex-gedetineerden en hun familie. Op het platform en via de social media kanalen verschenen diverse verhalen die tevens op Medium.com gepubliceerd werden. Ook werd Terry Akins geïnterviewd, hij zet zich in voor de familie van ex-gedetineerden. Het project werd afgerond met een theaterstuk dat de redactie schreef. Jurre Lam voerde het op, Wessel en klasgenoot Luc regisseerde en monteerde het stuk dat hier nog te zien is.

Logo's

Naast de logo’s voor de podcasts heb ik ook een logo voor PAANS Elektrotechniek & Paneelbouw en platform Buitenspel Verhalen (zie hierboven) gemaakt.

Christelijke hogeschool ede

Video afspelen
Video afspelen

Voor de Christelijke Hogeschool maakten Lydia en Wessel twee video’s en gepersonaliseerde gifjes voor de social media kanalen van de CHE.